• 23 de novembre de 2015

  Actina Dura

  Com si fora en un entrenament microscòpic, aquestes cèl·lules idèntiques estiren i es tensen contra superfícies diferents. La cèl·lula que està en el cantó superior esquerre es troba situada en una superfície blana i presenta una forma completament diferent a la de les altres cèl·lules que s’estiren en superfícies rígides (les situades en el cantó superior dret, en el cantó inferior esquerre i en el cantó inferior dret). Els ''ossos'' de les cèl·lules (fibres d’una proteïna anomenada actina) s’alineen quan están subjectes a superfícies rígides, transformant el citoesquelet de fluid a sòlid. Les àrees on s’organitza i s’alinea el citoesquelet es mostren en diferents colors en la cèl·lula situada en el cantó inferior esquerre; la cèl·lula que estira en contra de la superfície més dura (la que està situada en el cantó inferior dret) té alienat la majoria del seu citoesquelet. Aquests tests físics informen als investigadors sobre com les cèl·lules poden adaptar-se a ambients naturals. Demostrant que les cèl·lules poden remodelar el seu citoesquelet sobre superfícies diferents proporciona pistes sobre com les cèl·lules s’enfronten a les forces volàtils durant el desenvolupament i la malaltia.

  Escrit per John Ankers

  Imatge adaptada del treball de Mukund Gupta i col·laboradors amb el permís de Macmillan Publishers Ltd.
  Reproduït amb permís de Macmillan Publishers Ltd: Nature Communications Copyright 2015
  Publicat en Nature Communications, juny de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.