• 1 de gener de 2016

  Addicte a Tu

  Per a molts fumadors, deixar de fumar és, sovint, a la part superior de la llista d'objectius a l'Any Nou. El que fa això tan difícil és el compost adictiu, la nicotina, responsable de la sensació de relaxació que anhelen els fumadors. L'adicció a la nicotina implica l'habènula, un grup de neurones del cervell, i a la interacció entre dos neurotransmissors d'aquesta àrea: acetilcolina i glutamat. Aquestes molècules transmeten senyals entre les neurones i interactuen entre si; en una part del circuit habenular estan estretament superposades, com es mostra a l'àrea de color taronja en la secció del cervell de ratolí fotografiat. Els ratolins sense acetilcolina a la seua habènula tenen reduïts els nivells de glutamat, la qual cosa provoca que les neurones estiguen menys estimulades. De manera crucial, no esdevenen adictes a la nicotina, no presenten cap símptoma d'abstinència quan se li priva d'ella. La interacció entre acetilcolina i glutamat és probable que siga important per a altres adiccions, aixi com a un rang més ampli de processos cognitius.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del Laboratory of Molecular Biology de The Rockefeller University
  Molecular Neurobiology Group, Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Berlin, Alemanya; Laboratory of Molecular Biology, The Rockefeller University, New York, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals.
  Publicat en eLife, desembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.