• 1 de setembre de 2016

  Adherint Càncer

  El càncer de pròstata afecta la vida d'un de cada set hòmens, però l'examen de les primeres etapes de la malaltia pot ser una oportunitat. Fotografiat amb un microscopi a grans augments, aquesta bastida semblant a una esponja (en color gris) està infestat de forats; adequat per observar les cèl·lules del càncer de pròstata (en blau) esdevenint un tumor, espentant i estirant l'estructura artificial a mesura que creix. De fet, molts tipus de càncer depenen de la rigidesa del seu ambient circumdant, la matriu extracel·lular, per al seu suport. Realitzat a temperatures de congelació a partir d'un material anomenat criogel, aquesta bastida artificial imita la naturalesa elàstica d'un tumor de pròstata. Els investigadors estan explorant la possibilitat de fer créixer les cèl·lules prostàtiques sanes i canceroses en bastides semblants, simulant la progressió de la malaltia per a provar noves quimioteràpies, de manera prèvia al assajos clínics.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Bettina Göppert, Karlsruhe Institute of Technology
  Karlsruhe Institute of Technology, Institute of Microstructure Technology, Eggenstein-Leopoldshafen, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Small, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.