• 9 d'agost de 2017

  Afeccció Bàsica

  Aquestes imatges són de tomografia computada (CT) dels músculs centrals (destacats en roig) de dos individus. Un clarament té músculs grossos i sans, mentre que els de l'altre són fins i fràgils. Junt amb les arrugues profundes i el cabell gris, la pèrdua de múscul –o sarcopènia, com és conegut pels metges– és un dels canvis que succeeixen a mesura que una persona envelleix. De fet, és la raó per la qual les persones majors són propenses a caure i fracturar-se els malucs. Per avaluar les lesions després d’una fractura de malucs, els metges a vegades realitzen tomografies computades que, a diferència dels raigs X, també proporcionen informació sobre els músculs. I això és útil perquè ara s’entén que la grandària i la densitat dels músculs d’un pacient, pot predir la seua capacitat per a recuperar-se i sobreviure després d’una fractura de maluc. Mesurar els músculs dels pacients amb fractura de maluc podria ser una ferramenta útil per a guiar les decisions de tractament, com el tipus de cirurgia i el seguiment requerit d'atenció.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de Robert D. Boutin i col·laboradors
  Department of Radiology, University of California Davis School of Medicine, Sacramento, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats per UC Regents 2017
  Investigació publicada en American Journal of Roentgenology, juny de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.