• 22 d'agost de 2015

  Agent Doble

  En unes poques dècades podràs haver rebut virus com a vacuna. Els virus causen malalties propagant-se fàcilment a través del cos i inserint el seu material genètic en l'ADN de l'hoste, però açò podria ser modificat, virus no perjudicioals útils en medicina. Eixos virus –incloent tipus d'adenovirus (AdV)– podrien ser usats per inserir vacunes o còpies funcionals de gens per tractar malalties genètiques. Estudis actuals estan examinant com entren en cèl·lules i transmeten el seu ADN. Aquesta imatge mostra neurones contenent el receptor d'adenovirus Coxsackievirus (CAR), un receptor cel·lular que l'utilitzen virus com l'AdV per entrar a les cèl·lules. El CAR es mou a per la membrana externa de la cèl·lula: la part de fora està en verd, i la part de dins en roig. Els adenovirus s'han emprat per tractar malalties genètiques en gossos i estan sent provats en vacunes per a la ràbia. Prompte la idea de combatre els virus amb virus podria no semblar tan estranya.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge d'Eric J. Kremer
  Université de Montpellier, França
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.