• 2 de gener de 2016

  Agents Dobles

  Està lluny de la certesa que podem guanyar la guerra contra superbacteris resistents als medicaments, mitjançant el desenvolupament de més antibiòtics -però una altra línia de defensa podria ser el reclutament de 'bacteris amistosos' al nostre costat. En un experiment de laboratori, els científics es van adonar que alguns ratolins exposats a bacteris nocius eren més resistents que altres a la pèrdua de massa muscular, un efecte comú i perillós d'una infecció greu. Es va trobar que els ratolins resistents tenien bacteris amistosos, un tipus d'Escherichia coli (E. coli), en el seu intestí, que va migrar al teixit adipós durant la infecció i va estimular la producció d'una hormona de creixement anomenada IGF-1. Això va ajudar a mantindre la massa muscular saludable i augmentar la capacitat de l'animal per sobreviure. Quan es van administrar dosis orals d'E. coli a altres ratolins, van desenvolupar resistència a la pèrdua de massa muscular durant les infeccions potencialment letals per Salmonella typhimurium (foto a la dreta) i Burkholderia thailandensis (esquerra). Ara, la caça ha començat per a bacteris 'agent doble' semblants en els éssers humans.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge cortesia del Salk Institute for Biological Studies
  Nomis Center for Immunobiology and Microbial Pathogenesis, The Salk Institute for Biological Studies, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.