• 3 d'agost de 2015

  Ampolla de Busseig Cel·lular

  Les cèl·lules mare tenen una propietat especial anomenada pluripotència, el que les permet convertir-se en qualsevol tipus de cèl·lula en el cos. Els científics aprofitar-se'n d'açò, mitjançant l'ús de cèl·lules mare, per fer créixer teixits o òrgans vius al laboratori. No obstant això, hi ha desafiaments particulars per a fer créixer, amb èxit, teixits més grans en el laboratori; com per exemple la forma de subministrar oxigen a les cèl·lules que creixen en el centre, que acaben ofegades per les cèl·lules circumdants. Una nova investigació ha trobat una manera de superar això, unint una proteïna que transporta l'oxigen, anomenada mioglobina, a les cèl·lules. A la imatge es mostra una impressió artística de la mioglobina en l'acció. ''És com el subministrar a cada cel·la amb la seua pròpia ampolla de busseig'', va dir el Dr. Adam Perriman, l'investigador principal de la Universitat de Bristol. Amb aquest nou mètode, els científics poden ser capaços de dissenyar peces grans de cartílag, múscul i os per a l'estudi de malalties, per provar tractaments potencials i per implantar-los per substituir part danyades del cos.

  Escrit per Kevin Pollock

  Imatge de Warwick Bromley
  Amb permís de l'artista, per a la seua reutilització
  Investigació publicada en Nature Communications, juny de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.