• 12 de setembre de 2018

  Anells Gàstrics

  Desenvolupant-se a l’estómac, el càncer gàstric (CG) és el tercer tipus de càncer més mortífer del món. El tractament és complicat degut a la variabilitat de la malaltia, classificada en diferents tipus basats en el fenotip dels tumors, la seua aparença i comportament, i en el seu genotip, és a dir, les anomalies genètiques relacionades amb la malaltia. Per explorar aquesta diversitat amb més detall, els investigadors van utilitzar cèl·lules de pacients de CG per generar un conjunt d’organoides gàstrics, agregacions de cèl·lules que repliquen les propietats del teixit estomacal, que els permetia estudiar formes de CG al laboratori. La microscòpia revela una variació considerable en l’estructura d’aquests organoides (a la imatge); per a cadascun, els nuclis cel·lulars es mostren en blau, les fibres d’actina del citoesquelet en color verd, i la integrina, una molècula d’unió, en roig. Relacionar els orígens genètics dels tumors de CG d'aquests organoides amb la seua morfologia i la seua resposta als tractaments ens hauria d’ajudar a entendre com afrontar aquest càncer multifacètic.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Kosaku Nanki, Kohta Toshimitsu i Ai Takano, i col·laboradors
  Department of Gastroenterology, Keio University School of Medicine, Tokyo, Japó
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2018. Reproduït amb permís
  Publicat en Cell, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.