• 14 d'octubre de 2018

  Apuntant al Zika

  Malgrat poder ser fàcilment confós amb una obra d'art, aquesta imatge està realment presentant-te una mostra de cèl·lules humanes del sistema immunitari (de color blau), algunes de les quals es troben infectades pel virus Zika (de color roig). El virus afecta a molts tipus de cèl·lules, però la forma en què les danya i mata no està del tot clara. Investigadors han desenvolupat recentment un nou mètode per a marcar cèl·lules del sistema immunitari que estan infectades pel Zika. Separant les cèl·lules infectades de les no infectades en la mateixa mostra, l'equip pot comparar els dos tipus cel·lulars directament, i observant les diferències, entendre què està fent el virus. La tècnica proporciona una bona aproximació de l'efecte que Zika està tenint sobre les cèl·lules immunitàries, en particular en com evita que aquestes activen certs gens que estimularien la defensa immunitària del cos. En el futur, aquest mètode podria ser aplicat per a marcar cèl·lules infectades per altres virus.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge d'UC San Diego Health
  Department of Medicine, School of Medicine, University of California, San Diego, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PNAs, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.