• 20 d'agost de 2015

  Capacitat d'Interconnexió

  El cervell és un òrgan extraordinari, capaç d'aconseguir funcions extremadament complexes amb una eficient xarxa de cèl·lules interconnectades, conegudes com a neurones. L'eficiència en una xarxa consisteix en aconseguir un equilibri amb el mínim nombre de connexions, les quals són molt costoses de produir i mantindre, mentre retenen la màxima navegabilitat, la qual cosa significa que totes les vies des d'un punt a l'altre són les més curtes possibles. Els científics, modelant la xarxa òptima neuronal van trobar que s'assembla molt a l'autèntica organització del cervell humà; en el model dibuixat, tots els enllaços morats representen les connexions que es troben tant en el sistema òptim determinat pels investigadors com en un cervell humà real. Estes són probablement les dos vies crucials per a la funció del cervell, identificar-les podria ajudar a detectar àrees que probablement estan relacionades amb la majoria de desordres neurològics, facilitant d'esta manera el disseny de tractaments efectius.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball d'Andràs Gulyàs i col·laboradors
  Northeastern University, Boston, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.