• 9 d'abril de 2015

  Coordinant el Desenvolupament

  La vida en un embrió en desenvolupament pot sonar a caos –després de tot, els seus milions de cèl·lules estan creixent, movent-se i canviant, a ritmes diferents, en una carrera per crear nous teixits. La coordinació de tota aquesta activitat requereix que els teixits en desenvolupament es comuniquen: exactament el que aquesta cèl·lula embrionària (ressaltada en verd) està tractant de fer. Arribant a través d'un buit entre les diferents parts d'un embrió de pollastre, les protussions de les cèl·lules en forma de filopodis (FiLiP) s'estenen com si foren dits amb ossos– encara que 4.000 vegades més petites –transportant missatges químics. Aquest FiLiP va tardar deu minuts a créixer cap a fora del somita, el qual formarà eventualment l'esquelet, cap a l'ectoderma, una capa exterior de cèl·lules que formarà la pell i el sistema nerviós. Investigar com els FiLiPs permeten als futurs òrgans parlar entre ells ajuda a explicar com els embrions gestionen a un nivell al·lucinant les múltiples tasques requerides en la construcció d'una nova vida.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Martin Scaal i col·laboradors
  University of Cologne, Alemanya
  Drets reservats per The Company of Biologists
  Investigació publicada en Development, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.