• 28 de setembre de 2017

  Creixent des de Dins

  La comprensió dels factors que promouen el creixement del tumor és una àrea important de la investigació del càncer. El teixit circumdant, o microambient tumoral, sovint té un paper important en estimular el creixement, proporcionant factors de creixement i altres molècules de senyalització. No obstant això, la investigació en la mosca de la fruita, Drosophila melanogaster, revela com els mecanismes intrínsecs del propi tumor també poden impulsar la progressió del càncer. El tumor representat a la imatge va ser trasplantat d'una larva de mosca de la fruita a un adult, eliminant-lo del seu propi microambient. No obstant això, va continuar creixent, alimentat per les interaccions de senyalització entre dos tipus diferents de cèl·lules canceroses. El tipus específic de tumor estudiat en aquest cas es forma originalment a causa de la inestabilitat cromosòmica, on els cromosomes es troben incorrectament duplicats i s'assignen a les noves cèl·lules filles durant la divisió cel·lular, o problemes amb la polaritat cel·lular, quan les característiques de les cèl·lules estan incorrectament organitzades. Aquestes anomalies són freqüents en els càncers humans, de manera que els coneixements obtinguts amb la mosca també poden ser rellevants per als éssers humans.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge del treball de Mariana Muzzopappa, Lada Murcia i Marco Milán
  Institute for Research in Biomedicine (IRB Barcelona), The Barcelona Institute of Science and Technology, Barcelona, Espanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals; reproducció de la imatge permesa per PNAS
  Publicat en PNAS, agost de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.