• 25 de setembre de 2016

    Curació Digestiva

    Renunciar a una dieta per un caprici és un cas clàssic de pensar amb l'estómac, però la connexió entre el cervell i l'intestí és molt més profunda que això, afectant potencialment a com el nostre sistema immunitari respon als microorganismes. Els investigadors que treballen amb els nemàtodes, a la foto es mostren amb els budells ressaltats en verd, van trobar que diversos neurotransmissors, molècules que al cervell s'utilitzen per a senyalització, afectaven a la seua immunitat. En particular, el bloqueig de la via de senyalització de la dopamina, generalment associada amb sensacions de recompensa i addicció, va fer els cucs més resistents a un patogen bacterià comú en l'intestí, mentre que l'augment de la dopamina el va fer més vulnerable. Senyals del cervell a través de la dopamina podrien participar en mantenir el sistema immunitari sota control, evitant que reaccione en excés o perjudique a bacteris intestinals beneficiosos. La demostració d'una relació similar entre el cervell i la immunitat intestinal en els éssers humans podria suggerir radicalment noves formes de tractar malalties infeccioses i immunitàries; adreçant-se, alternativament, cap al sistema nerviós.

    Escrit per Emmanuelle Briolat
    Imatge del treball de Xiou Cao i Alejandro Aballay
    Department of Molecular Genetics and Microbiology, Duke University Medical Center, Durham, NC, EUA
    Drets de la imatge reservats per Elsevier 2016
    Publicat en Current Biology, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.