• 25 d'octubre de 2018

    Desxifrant la Diversitat

    Quan el nostre cos es defensa d'intrusos perillosos, la seua força prové de la diversitat. Els anticossos, els guerrers en la primera línia del nostre sistema de seguretat molecular, s’unixen de manera específica a nombroses amenaces i les neutralitzen. Com els anticossos bloquegen gran varietat de molècules va obrir un debat molt intens fins que Marian Koshlad –nascuda en 1921 aquest mateix dia– demostrà en 1960 amb experiments elegants que diferents anticossos estaven formats per diferents aminoàcids (les unitats que formen les proteïnes). En lloc del fet que tots els anticossos siguen iguals i s’adapten als nous intrusos, existix un ampli inventari d'anticossos on cadascun d’ells ens defensen d’una molècula específica, és com tindre diferents conjunts per a cada ocasió en comptes de tindre tan sols un per a qualsevol esdeveniment. Aquesta revelació va ajudar a encaminar el debat fins a l'enteniment que sustenta la immunologia als nostres dies. La carrera de Koshland va durar sis dècades, incloent-hi nombrosos descobriments –incloent la cadena J, una part clau de l’estructura dels anticossos que els permet moure's pel cos– i va portar el camp de la immunologia cap al futur.

    Escrit per Anthony Lewis

    Retrat, cortesia de Marian E. Koshland Integrated Natural Sciences Center, Haverford College, Haverford, PA, EUA
    Imatge reproduïda amb el permís del Marian E. Koshland Integrated Natural Sciences CenterQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.