• 11 d'octubre de 2016

    Dones en la Ciència

    Hui, dia d'Ada Lovelace, arranca el llançament d'una iniciativa per celebrar a les dones en matemàtiques i la informàtica. Com una nova branca del ja existent programa de Sufragi per la Ciència, s'encoratjarà a les dones a entrar en la ciència, i per arribar a llocs de lideratge. Tot i molts esforços, persisteix un desequilibri de gènere en els camps de les matemàtiques i de la informàtica. Sufragi per la Ciència té com a objectiu marcar la diferència. El programa es va iniciar fa cinc anys pel MRC Clinical Sciences Centre. Va començar centrant-se en les ciències de la vida abans d'expandir-se en 2013 per incloure a les dones en l'enginyeria i les ciències físiques. La nova branca reconeix la creixent importància de les matemàtiques i la informàtica a les ciències de la vida. Al llançament de l'esdeveniment, 12 dones (a la foto) rebran premis per celebrar els seus èxits científics i la capacitat d'inspirar a altres. Cada dos anys, el premi serà lliurat a un nou grup de dones, ampliant així l'abast del programa.

    Escrit per Deborah Oakley

    Imatge del MRC Clinical Sciences Centre
    Drets de la imatge reservats pel MRC Clinical Sciences CentreQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.