• 9 de setembre de 2016

    ¡Ei Sucre!

    Tot el món sap que el menjar favorit d'un mosquit és la sang. Els mosquits femella piquen a persones buscant un menjar sanguinolent i, d'aquesta manera, es transmeten malalties parasitàries com la malària. Però ells també s'alimenten de sucres que troben en el nèctar de plantes, fruites i saba dels arbres. Pel fet que els tipus de fruites i flors varien en diferents hàbitats (i no totes les plantes fan exactament els mateixos tipus de sucres) cada població de mosquits tindrà accés a la seua pròpia gamma particular de sucres. Sorprenentment, els tipus de sucres de què s'alimenten els mosquits afecten a tota una sèrie de coses, des de la seua esperança de vida i l'ànsia de sang fins a la forma en què el paràsit de la malària creix en els seus cosos i es transmet. A mesura que els investigadors s'esforcen per trobar formes de controlar els mosquits i la malària, una forma natural de controlar la malaltia podria ser cultivar plantes que interferisquen amb la infecció per paràsits.

    Escrit per Kat Arney
    Imatge del treball de Domonbabele F. d. S. Hien i col·laboradors
    Institut de Recherche en Sciences de la Santé (IRSS), Bobo Dioulasso, Burkina Faso
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Investigació publicada en PLOS Pathogens, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.