• 17 de gener de 2016

  El VIH se Sent Gros

  Els fàrmacs antiretrovirals han marcat una gran diferència per a les persones infectades amb el VIH. En les darreres dècades han convertit al VIH des d'una sentència de mort, quan la infecció es converteix en veritable SIDA, a una malaltia crònica de llarg termini. Moltes persones que reben un tractament oportú poden portar una vida normal. No obstant això, tot i que aquests medicaments són bons per mantenir el VIH sota control, no aconsegueixen desfer-se'n d'ell per complet, així que no són una veritable 'cura'. Nivells baixos del virus s'amaguen en el cos, causant inflamació crònica i problemes de salut relacionats. Un nou estudi mostra que les cèl·lules immunes infectades pel VIH (les taques de color marró en aquesta imatge) poden situar-se en el greix corporal (el teixit porpra i blanc), que actua com un reservori viral a llarg termini. Més greix probablement significa més virus, de manera que això planteja una intrigant possibilitat per a ser investigat: ¿podria, llevar el greix, ajudar a les persones infectades a controlar els seus nivells de VIH?

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Abderaouf Damouche i col·laboradors
  Université Paris Sud, França
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat a PLOS Pathogens, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.