• 6 de juny de 2019

  Els Mecanismes de la Marihuana

  Els cannabinoides, els compostos farmacològicament actius del cannabis, imiten els propis endocannabinoides del cervell - molècules que influencien en funcions cerebrals com l'estat d'ànim, apetit, dolor i memòria. Aquesta imitació explica l'excitació que provoca la droga i els seus efectes mèdics potencials. Però es necessita una comprensió més completa del mecanisme de la droga per crear noves teràpies que proporcionen més beneficis amb menys efectes secundaris. Amb aquesta finalitat, alguns investigadors estant centrant la seua atenció en l'objectiu biològic de la droga: el receptor de cannabinoides, trobat a la superfície de les cèl·lules cerebrals. S'ha descobert, per exemple, que en neurones (com la fotografiada) els receptors estan restringits als axons de la cèl·lula (de color groc) -projeccions que envien senyals elèctrics a altres neurones- i estan absents a les dendrites (de color rosa), les quals reben els senyals. Determinar com es produïx i distribuïx, el receptor, a la cèl·lula i com afecta açó a l'acció de dels cannabinoides podria guiar la creació de millors teràpies dirigides a base de cannabinoides.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball d'Alexandra Fletcher-Jones i col·laboradors
  University of Bristol, Bristol, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.