• 22 de novembre de 2016

  Entranyes Salvatges

  Els nostres intestins alberguen una pròspera comunitat de microbis, responsables de moltes funcions corporals que donem per descomptat. La diversitat total dels bacteris i el delicat equilibri entre les espècies patògenes i beneficioses, són extremadament importants per a la nostra salut, però, els estils de vida occidentals s'associen cada vegada més amb una pèrdua de la diversitat microbiana, la qual cosa contribueix a moltes malalties metabòliques i autoimmunes freqüents. L'estudi d'alguns dels nostres parents més propers pot ajudar a entendre per què s'ha produït aquest desequilibri microbià o disbiosi. S’ha observat una pèrdua semblant en espècies de primats, incloent el Rinopitec d’Indoxina (a la foto), quan es troba en captivitat. Els individus en els zoològics estan perdent moltes espècies bacterianes que sí es troben en les poblacions silvestres, principalment a causa de les diferències en la dieta, tals com una reducció de la diversitat de les plantes a disposició dels animals en captivitat. Aquests resultats suggereixen que les dietes modernes, i especialment la nostra menor ingesta de fibra vegetal, podrien ser importants en la desestabilització de la comunitat microbiana que tant necessitem.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge per Bui Van Tan, 2013
  University of Minnesota, Saint Paul, MN, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en PNAS, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.