• 4 de desembre de 2016

  Errada en la Senyal

  Perquè es desenvolupen sistemes d'òrgans sencers a partir d'una única cèl·lula, es necessita un nivell enormement intricat de comunicació entre els diferents teixits. Això assegura que els òrgans s'acaben desenvolupant de forma adequada. No obstant això, les cèl·lules només poden enviar-se senyals entre si de poquetes maneres diferents, i un tipus de senyal pot tindre diferents significats en diferents moments. El pàncrees es desenvolupa a partir del mateix teixit que l'intestí. Un excés d'un tipus particular de senyal, l'anomenada via Wnt, té com a resultat un pàncrees molt més menut. Una nova investigació ha trobat que això fa que la resta del teixit pancreàtic es convertisca en teixit digestiu addicional. La imatge mostra on el pàncrees deuria estar (nuclis cel·lulars en blau). No obstant això, s'han desenvolupat cèl·lules que mostren característiques com les de l'intestí (rosa). Esbrinar com es desenvolupa el pàncrees pot ajudar-nos a desenvolupar el trasplantament de teixits per a les persones amb afeccions com el càncer de pàncrees o la diabetis.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imtage del treball de Jose Luis Muñoz-Bravo i Alvaro Flores-Martínez, i col·laboradors
  Unidad de Gestión Clínica de Endocrinología y Nutrición, Hospital Universitario Virgen del Rocío, Sevilla, Espanya
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.