• 28 de juny de 2016

  Espai Mort

  La pudor a carn podrida no és fàcil d'oblidar. Els cirurgians front aquest fet tenen la tasca d'eliminar el teixit afectat. El que queda enrere és un espai mort; una cavitat buida que, si no és tractada, s’ompli de sang i provoca infeccions. Per evitar això, les cavitats s'omplin de partícules acríliques mentre que el pacient es cura. No obstant això, aquests grans no es degraden i la superfície d’aquests pot proporcionar una superfície per al creixement de bacteris, és a dir, farà falta cirurgia per eliminar-los. Una nova investigació examina si les partícules de sulfat de calci podrien utilitzar-se per substituir-les. Els ratolins van ser operats per crear un espai mort al costat de la seua columna vertebral, on es col·locaren els grans. Usant una tècnica anomenada micro-CT els grans van ser rastrejats a través del temps, el primer dia (a l'esquerra) i posteriors. El seté dia, els grans estaven degradant-se (al centre) i desapareixien completament el dia 21 (a la dreta), així es dona temps a la cavitat per curar-se sense la necessitat de cirurgia addicional.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de Rema Oliver i col·laboradors
  Surgical & Orthopaedic Research Laboratories, University of New South Wales Australia, Sydney, Austràlia
  Imatge publicada originalment sota la llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.