• 23 de març de 2017

  Etapa Placentària

  La placenta és una cosa extraordinària: un òrgan nou cultivat creat durant l'embaràs per a passar substàncies químiques nutritives al bebé. Però aquestos nous desenvolupaments poden fer que el sistema immunitari de la mare siga desconfiat, i ha d'aprendre a tolerar, en compte d'atacar. Els cridaners colors d'aquestes placentes de ratolí revelen com el sistema immunitari pot afectar el desenvolupament placentari. Les tincions marquen els mateixos tipus de cèl·lules en cada placenta, però les diferències en els gens immunitaris dels ratolins canvien la forma en què es desenvolupen aquestes cèl·lules, produint diferents patrons. Totes les cèl·lules estan ressaltades en blau, mentres que les cèl·lules que recobreixen els vasos sanguinis són roges, i les cèl·lules de la placenta en desenvolupament es mostren en verd. Una mescla d'aquestos produïx grocs i púrpures i revela, per exemple, que la placenta superior esquerra té menys vasos sanguinis. Entendre com el sistema immunitari reacciona a l'embaràs pot ajudar a tractar les complicacions en el desenvolupament placentari, com la preeclàmpsia, en les dones embarassades.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Suchita Nadkarni, William Harvey Research Institute, Queen Mary University of London
  William Harvey Research Institute, Queen Mary University of London, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Finalista dels Premis Wellcome Image d'enguany

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.