• 8 de desembre de 2015

    Fent Al·lussió als Bessons

    Els científics no comprenen totalment com es formen els bessons idèntics, però els resultats publicats per els investigadors del MRC’s Clinical Sciences Centre (CSC) suggereixen que un gen, anomenat Jarid2, pot jugar un paper important. L’estudi indica que Jarid2 actua com a un director d’orquestra, per a coordinar com les cèl·lules de l'embrió en desenvolupament es comuniquen entre elles, i per assegurar que responen als senyals de creixement al moment exacte. Als pocs dies després de la fecundació, aquestes cèl·lules solen agrupar-se, aquest grup rep el nom de massa cel·lular interna, la qual s’assenta a l’interior d’una estructura amb forma de baló, nomenada blastocist (en blau, a la foto). Els investigadors del CSC mostraren que quan aquestes cèl·lules, a les que els mancava Jarid2, eren introduïdes en un blastocist, formaren no un, sinó dos o més masses cel·lulars internes (en verd, a l'esquerra i a la dreta). Liderat per la directora del CSC Amanda Fisher, els científics van suggerir que aquest pot ser un estadi inicial en el desenvolupament de bessons idèntics.

    Descobrix més sobre aquest estudi, i estudis similars del Clinical Sciences Centre.

    Escrit per Deborah Oakley
    Imatge del treball de Karen Brown i col·laboradors del MRC’s Clinical Sciences Centre
    MRC's Clinical Sciences Centre
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Cell Reports, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.