• 13 d'abril de 2022

    Ferida per Mossegada

    Per tornar a regenerar-se, la vida primer ha de morir. Ací, un embrió de mosca del vinagre (Drosophila) regenera una de les seues cèl·lules. Les restes es mengen per un procés de reciclatge conegut com a autofàgia, però la destrucció acurada no s'atura ací. Els investigadors han trobat estructures anomenades autofagosomes (taronja) que ajuden a perforar forats en les membranes de les cèl·lules circumdants (verd), les quals després s'unixen per formar un sinciti, un tipus de cèl·lula col·laboradora que tapa la bretxa en el teixit. L'autofàgia i les proteïnes implicades com TORC-1, poden utilitzar aquest sinciti per formar membranes protectores més fortes al voltant dels llocs on es tapen les bretxes. Hi ha cèl·lules similars en els músculs en desenvolupament, i amb una freqüència creixent a mesura que envellim. Amb l'associació entre netejar i regenerar en les seues ments, l'equip està actualment investigant com l'autofàgia ajuda a renovar i netejar les membranes en diferents etapes de la vida.

    Escrit per John Ankers
    Treball del vídeo de Parisa Kakanj i col·laboradors/es
    Institute for Genetics, University of Cologne, Cologne, Alemanya
    Vídeo facilitat pels autors originals, amb els drets reservats
    Publicat en The EMBO Journal, març de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.