• 19 d'octubre de 2016

  Filaments Salats

  Aquests filaments plomosos són tubs delicats, coneguts com a vellositats, que es troben en la placenta en les etapes inicials de l’embaràs. Les cèl·lules del final d’aquests tubs envairan les parets de l’úter, unint fermament la placenta en creixement a aquest lloc per què aquesta puga proveir d’oxigen i nutrients al fetus en creixement. Al voltant del 6% de les dones embarassades són afectades per un problema anomenat preeclàmpsia, usualment al final de l’embaràs. Aquesta, causa una alta pressió sanguínia i altres símptomes seriosos, incloent convulsions en casos severs. Pel moment, la causa de la preeclàmpsia és desconeguda, de manera que els científics estan estudiant mostres de placenta per esbrinar si les variacions en el nivell de sal estan jugant un paper important en el desenvolupament normal de la placenta o en la preeclàmpsia. Tenen l’esperança d’esbrinar si simplement ajustant els nivells de sal en la dieta ajudaria, o si hi ha altres formes que podrien previndre la preeclàmpsia en el futur.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Hiten Mistry, University of Nottingham, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pel fotógraf
  Imatge preseleccionada en el concurs de 2015 del British Heart Foundation's 'Reflections of Research'


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.