• 13 de març de 2017

  Genètica del Rift

  La febra de la Vall del Rift comença amb símptomes semblants a un refredat lleu. Per a uns pocs desafortunats, progressa a sagnat intern, pèrdua de la visió, problemes de fetge i, fins i tot, la mort. Els brots ocorren regularment en l'Àfrica subsahariana, matant desenes o inclús centenars de persones i bestiar. Està causada per un virus transmés pels mosquits, però la via exacta per la que infecta les cèl·lules humanes i animals continua sent un misteri. La informació genètica viral està codificada en tres cadenes d'ARN de diferents grandàries [una substància química semblant a l'ADN] i els científics acaben de descobrir que cada cadena pot infectar les cèl·lules en diferents graus. Aquestes cèl·lules de renyó de mico s'han marcat amb colorants fluorescents per a revelar la infecció amb l'ARN xicotet (verd), intermedi (roig) o gran (blau). No hi ha vacuna, per a humans, per al virus de la febra de la Vall del Rift, encara que actualment hi ha una disponible per animals. Descobrint el procés d'infecció, els investigadors esperen desenvolupar nous procediments de prevenció i de tractament.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge del treball de Paul J. Wichgers Schreurand Jeroen Kortekaas
  Department of Virology, Central Veterinary Institute, part of Wageningen University and Research Centre, Lelystad, Països Baixos
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Pathogens, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.