• 12 d'octubre de 2018

  Gens de la Vista

  La primera interacció que tenim amb el món visual que ens rodeja és mitjançant una fina però particular capa de cèl·lules a la retina, el teixit sensible a la llum que hi ha al fons dels nostres ulls. La capacitat del nostre cervell per a donar-li sentit al nostre entorn visual recau en cóm aquestes cèl·lules retinals (morat) i els nervis que les connecten (verd i roig) estan organitzats. Per a veure adequadament, aquests circuits deuen estar ordenats d'una forma precisa i exacta. I ara els investigadors han identificat 16 gens responsables de controlar aquesta disposició sistemàtica. Aquests gens també ajuden a assegurar que les cèl·lules retinals tenen un bon subministre sanguini, de forma que poden funcionar adequadament. Ja que molts d'aquests 16 gens estan relacionats amb diverses malalties de l'ull, el descobriment podria prepararar el camí cap a noves teràpies potencials per tractar les malalties de la retina.

  Hui és el Dia Mundial de la Visió

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge de Courtney Burger, the Samuel Lab, Baylor College of Medicine
  Baylor College of Medicine, Houston, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.