• 27 d'agost de 2018

  Gust per la Vida

  El menjar té un bon sabor, i aquesta és la raó per la qual volem menjar-nos-la. Els animals estan equipats amb receptors del sabor permetent localitzar grasses sabroses, proteïnes i carbohidrats que són necessaris per a mantindre la vida, el creixement i la salut. Aquesta petita larva mosca del vinagre ha d'augmentar el seu pes corporal al voltant de 200 vegades, en uns pocs dies, abans que puga passar a la següent fase del desenvolupament de l'insecte, pel que està constantment mastegant per adquirir els nutrients que necessita. Els investigadors han trobat que a més dels tres grups principals d'aliment, aquestes larves poden assaborir substàncies químiques conegudes com a ribonucleòsids –les peces de construcció utilitzades per fer missatges genètics dins de les cèl·lules. La majoria dels animals fabriquen aquestes substàncies a partir de proteïnes i carbohidrats, pel que el descobriment dels receptors específics del seu sabor és un descobriment inesperat. ¿Podria ser que les larves han evolucionat el gust per ribonucleòsids perquè necessiten un nutrient extra utilitzat per permetre el seu creixement inusualment ràpid?

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Hubert Amrein
  Texas A&M Health Science Center, Department of Molecular and Cellular Medicine, College of Medicine, TX, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Biology, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.