• 16 de maig de 2015

  Heroi Al·lucinogen

  Una substància al·lucinògena present en la pell d'alguns amfibis podria ajudar-nos a combatre la ràbia. Aquesta substància, la bufotenina, prové d'una família de substàncies anomenades alcaloides. Alguns alcaloides es troben als éssers humans, com l'acetilcolina (ACh), que transmet senyals entre les neurones. Es creu que la ràbia segresta un dels receptors dels alcaloides propis del cos, conegut com a nAChR, quan envaeix les cèl·lules. Una vegada que els virions de la ràbia estan dins de la cèl·lula, continuen replicant-se i després brollen per a infectar altres cèl·lules, com es mostra ací (virions de la ràbia en roig, cèl·lula hoste en verd). Quan els científics van administrar bufotenina a les cèl·lules, van trobar que podria bloquejar completament la infecció, possiblement unint-se a la nAChR, evitant que entre la ràbia. Les propietats al·lucinògenes de la bufotenina la fan inadequada com a medicament, però podria ser la base per a dissenyar una molècula similar que puga unir-se a nAChR, sense els efectes secundaris.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge de CNRI
  Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge ha de ser autoritzada per Science Photo Library
  Investigació publicada en Journal of Venomous Animals and Toxins, including Tropical Diseases, octubre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.