• 16 de maig de 2015

    Heroi Al·lucinogen

    Una substància al·lucinògena present en la pell d'alguns amfibis podria ajudar-nos a combatre la ràbia. Aquesta substància, la bufotenina, prové d'una família de substàncies anomenades alcaloides. Alguns alcaloides es troben als éssers humans, com l'acetilcolina (ACh), que transmet senyals entre les neurones. Es creu que la ràbia segresta un dels receptors dels alcaloides propis del cos, conegut com a nAChR, quan envaeix les cèl·lules. Una vegada que els virions de la ràbia estan dins de la cèl·lula, continuen replicant-se i després brollen per a infectar altres cèl·lules, com es mostra ací (virions de la ràbia en roig, cèl·lula hoste en verd). Quan els científics van administrar bufotenina a les cèl·lules, van trobar que podria bloquejar completament la infecció, possiblement unint-se a la nAChR, evitant que entre la ràbia. Les propietats al·lucinògenes de la bufotenina la fan inadequada com a medicament, però podria ser la base per a dissenyar una molècula similar que puga unir-se a nAChR, sense els efectes secundaris.

    Escrit per Esther Redhouse White
    Imatge de CNRI
    Science Photo Library
    Qualsevol reutilització d'aquesta imatge ha de ser autoritzada per Science Photo Library
    Investigació publicada en Journal of Venomous Animals and Toxins, including Tropical Diseases, octubre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.