• 18 de gener de 2016

  Identificant Malaties Transmeses per la Sang

  El fetge és un autèntic multitasca. Compta amb àmplia gamma de funcions, des de descompondre fàrmacs presents a la sang a produir bilis per a descompondre greixos. Quan el fetge emmalaltix, els culpables més comuns són algun dels cinc virus coneguts de l'hepatitis. Mitjançant seqüenciació de nova generació, els científics han analitzat recentment plasma d'un pacient infectat amb el virus de l'hepatitis C (a la imatge), i han descobert un virus completament nou. Provisionalment designat com pegivirus humà 2, tamb l'han trobat en altres pacients infectats amb hepatitis C. És possible, però, que un virus entre en una cèl·lula i que es multiplique sense causar malalties, gràcies al nostre sistema immunitari que el manté a ratlla. Així que el següent pas important és esbrinar si el pegivirus humà 2, en realitat, ens pot fer mal. Després, pot fer-se la detecció del virus, per garantir que els components sanguinis -per exemple per a una transfusió- no estan contaminats.

  Escrit per Soumya Perinparajah

  Imatge de David Marchal, cortesia de la Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge deu estar autoritzada per la Science Photo Library
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, desembre de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.