• 28 de març de 2018

    Il·luminant el Cervell

    Com a exploradors naturals, ens agrada fer mapes del món que descobrim. Mapificar el cervell humà continua sent un mal de cap per als neurocientífics de l'actualitat, però els mamífers més xicotets amb anatomies paregudes ens ajuden a millorar la nostra comprensió sobre aquest complex òrgan. Aquesta imatge forma part d’un atlas d’alta resolució del cervell d’un ratolí, on es troben marcades amb colors les diferents conexions entre neurones. Gràcies a mapes com aquests, els científics han pogut estudiar com es connecten diferents neurones. També poden estudiar com responen les neurons a diferents condicions. Per exemple, microscopis especialitzats els permeten veure com algunes cèl·lules s’activen quan reben informació sobre formes, objectes o imatges, mentres que altres responen quan es detecta moviment. Mapificant aquest tipus d’activitats per tot el cervell, els científics poden començar a entendre les funcions associades a les diferents parts del cervell, aclarint com i perquè aquest òrgan funciona com ho fa.

    Escrit per Gaëlle Coullon

    Imatges de l'Allen Developing Mouse Brain Atlas
    Allen Institute for Brain Science, Seattle, WA, EUA
    ©2008 Allen Institute for Brain Science. Allen Developing Mouse Brain Atlas


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.