• 5 de juliol de 2016

  Il·luminant els Virus

  El virus Nora (no confondre’l amb Norovirus) és un virus inofensiu que no causa símptomes obvis i sols afecta a les mosques de la fruita. Aquest està estretament emparentant amb la família de virus anomenada picornavirus, els quals causen polio, constipats, i infeccions intestinals i oculars en humans. Per endinsar-se en la manera en què els picornavirus interaccionen amb les proteïnes dins de les nostres cèl·lules, els investigadors han desenvolupat un mètode per seguir la infecció del virus Nora en mosques de la fruita. Els científics dissenyaren un enzim viral no sols per activar certes funcions dins de la cèl·lula que infecta, sinó també per brillar com s’aprecia. L'equip, per tant, era capaç d'identificar les cèl·lules infectades i seguir la ruta del virus. Les cèl·lules infectades dins de l'estómac de la mosca de la fruita apareixen il·luminades en roig, i les cèl·lules musculars en verd. Aquest nou mètode ajudarà a conèixer millor els picornavirus i podria ser aplicat a altres infeccions virals.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Jens-Ola Ekström i Dan Hultmark
  Department de biologia molecular, Umeå University, Umeå, Suècia
  Imatge originalment publicada sota una llicència Creative Commons (BY 4,0)
  Publicat a Scientific Reports, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.