• 21 de març de 2022

  Imants per al Modelatge

  L'ictus perinatal afecta a un de cada 5000 nounats. L'ictus arterial isquèmic perinatal (IAIS) és la més comuna i es causada per un cúmul d'eritròcits (glòbuls rojos), una embòlia, que bloqueja una artèria al cervell. Adaptant això en els ratolins implica llançar una embòlia directament a una artèria, la qual cosa és complicada a les petites artèries dels ratolins nounats. Els investigadors presenten ara una alternativa: Ictus induït per eritròcits recoberts amb nanopartícules (les segles, en anglés, són SIMPLeR). Les nanopartícules magnètiques es van adherir als eritròcits. El microscopi electrònic de rastreig mostra un eritròcit normal (esquerra) i un magnetitzat (dreta). En els ratolins nounats amb eritròcits magnetitzats, col·locant un imant en els seus caps es va imitar un IAIS, reduïnt el subministrament de sang al teixit cerebral. Fins a cinc dies després de l'IAIS les microhemorràgies ocorrien fins nou voltes més sovint en nounats que en ratolins adults tractats de la mateixa manera. Açò reflectix el que ocorre en els humans, donant suport a SIMPLeR com un model útil d'IAIS.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge adaptada del treball de Yuxiao Jin i col·laboradors/es
  Westlake Laboratory of Life Sciences and Biomedicine, Hangzhou, Xina
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicat en Communications Biology, febrer 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.