• 22 de juliol de 2018

  Indústria Artesanal

  Els agents immobiliaris són coneguts per descriure les cases més xicotetes com 'joia ' o 'acollidora'. Però imagina els xicotets panells que formen el sostre d’aquesta casa, un milió de vegades més xicoteta que una cabanya. Fotografiada amb un microscopi electrònic de rastreig, la xicoteta residència l'han acoblat robots a la punta d’una fibra òptica (en la imatge pareix un pòdium), dins un assemblador molecular. Un làser de rajos iònics talla una plantilla de la casa a partir d’un full de paper de silici, que es plega a sí mateix. Un ajust en la configuració del làser solda les parts de la casa. Però açò no és un projecte de reallotjament de bacteris, més bé és una prova de l’inici d’una idea encara més ambiciosa –la construcció de xicotets, encara que sofisticats, sensors al final de fibres òptiques, tan fines com el cabell humà. A casa, a l'interior del cos, aquests sensors podrien mesurar la pressió sanguínia, canvis en la temperatura o monitoritzar la lluita contra les infeccions.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Jean Yves Rauch i col·laboradors
  Dept. AS2M, Nanorobotics Team, Femto-ST Institute, Univ. Bourgogne Franche-Comte, UMRF CNRS 6177, Besançon, França
  Reproduït des de JVSCT volum 36 (4), 2018, amb el permís del American Vacuum Society i els autors
  Publicat en Journal of Vacuum Science and Technology, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.