• 6 de febrer de 2019

  Innovació de la Innervació

  Des de caminar a gambades, fins tancar es nostres ulls en situacions d’excessiva lluminositat, darrere de cada moviment que duem a terme trobem músculs que s'estiren. Per controlar-los, les cèl·lules nervioses anomenades neurones motores transmeten senyals des del cervell i des del sistema nerviós central cap a les fibres musculars, ajudant a donar forma a patrons de contracció. Una lesió pot danyar aquestes connexions, reduint el moviment – però els trasplantaments nerviosos poden ser una resposta. Aquest múscul, de la pota d'una rata, té una barreja de dos tipus de fibres musculars (ressaltades en groc i verd). El trasplantament del nervi muscular de la pota per tornar a connectar o innervar un bíceps a la cama davantera va tindre un efecte sorprenent – el múscul de la cama va canviar, desenvolupant un patró de fibres semblant al de la pota. Aquest múscul s'adapta per coincidir amb el nervi específic ''connectat'' durant el trasplantament i planteja esperances per a futures cirurgies, i el disseny de teixits prostètics amb més possibilitats d'establir-se en la vida.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Konstantin D. Bergmeister i col·laboradors
  CD Laboratory for the Restoration of Extremity Function, Department of Surgery, Medical University of Vienna, Vienna, Àustria
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC 4.0)
  Publicat en Science Advances, gener de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.