• 13 de novembre de 2015

  Joies Internes

  Aquestes formes com joies brillants es troben a l'intestí prim humà. En realitat són grups de cèl·lules de Paneth, que formen pous profunds (coneguts com criptes) en el revestiment de l'intestí, i són un dels principals tipus de cèl·lules que componen aquest òrgan particular. Estan plenes de petits grànuls que contenen antibiòtics propis del nostre cos –substàncies antibacterianes que maten els microbis anomenades defensines, així com altres molècules que ajuden a estimular el sistema immunitari. En conjunt, aquest sistema de defensa biològica ajuda a protegir-nos dels bacteris perjudicials que podrien tractar de colar-se a través de les parets de l'intestí i infectar el cos. No obstant això, hi ha un aspecte d'aquesta imatge que no és fidel a la vida: tot i que tenen un aspecte bonic en aquesta foto, lamentablement les cèl·lules de Paneth no tenen aquests colors brillants en la vida real. Aquesta imatge es va obtindre amb un microscopi, a continuació, es van acolorir artificialment, utilitzant un programa de manipulació d'imatges per ressaltar les diferents estructures.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge de Ian Newton
  Aquesta imatge està inclosa en la exposició International Images for Science 2015, organitzada per la Royal Photographic Society i patrocinada per Siemens com a part del Curiosity Project.
  Drets reservats pels autors originals


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.