• 28 d'agost de 2015

  Línia de Producció Cel·lular

  Gairebé podria ser un grum de farinetes extraviat, o un tros de crispeta cruixent. Però això és un model imprés en 3D de l'enzim ADN helicasa i les proteïnes associades. Al Clinical Sciences Centre (CSC) del MRC, els científics creen aquests models que els ajuda a visualitzar com centenars de menudes proteïnes arriben juntes a l'interior de les nostres cèl·lules per a formar una complexa 'màquina' que copia l'ADN de les cèl·lules. No se sap encara com funciona exactament aquesta màquina. El nostre ADN s'emmagatzema en forma de dos filaments units junts com una cremallera. Els científics saben que l'ADN helicasa separa els filaments tot adherint-se a un d'ells i arrossegant-ho a través del centre de la seua forquilla. Ara, l'equip del CSC ha mostrat que l'ADN helicasa únicament pot realitzar la seua feina si un altre dels components de la màquina, una proteïna anomenada Cdc6, aclareix prèviament el camí. Cdc6 és crucial per mantindre la línia de producció cel·lular en condicions.

  Descobriu més coses en relació amb aquest estudi, i llegiu sobre el treball del Clinical Sciences Center del MRC sobre la replicació de l'ADN.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de Christian Speck
  MRC Clinical Sciences Centre, Imperial College London, Regne Unit
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en eLife, agost de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.