• 04 de gener de 2023

    Mantenint les Opcions Obertes

    Uns dies després de la fecundació, les cèl·lules d'un embrió poden prendre qualsevol de les dues vies; formar part del propi embrió, o estar en el grup que es convertix en la placenta i el sac vitel·lí. A mesura que una cèl·lula avança per una ruta determinada, les seues opcions es tornen més limitades. En general, és especialment difícil canviar-se de via, però l'embrió primerenc té un grup de cèl·lules de "còpia de seguretat" que, durant només amb una petita finestra, podrien unir-se a qualsevol de les vies i compensar els canvis. Sabem molt poc sobre aquestes cèl·lules intermediàries, però ara els investigadors han trobat una manera de fer-les créixer al laboratori. Aquestes cèl·lules intermediàries s'agrupen en "blastocists artificials", esferes anomenades blastoides (a la fila superior van creixent durant 4 dies, a la fila inferior es mostren seccions respectives) proporcionant una nova manera d'estudiar aquesta etapa misteriosa en detall de com les opcions dels embrions es mantenen obertes el màxim de temps possible.

    Escrit per Sophie Arthur
    Imatge adaptada del treball d'Anusha Sathyanarayanan i col·laboradores
    Embryonic Self-Organization Research Group, Max Planck Institute for Molecular Biomedicine, Münster, Alemanya
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Publicat en Science Advances, novembre de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.