• 20 de desembre de 2017

  Mares Sobreprotectores

  Encara que la infecció del virus Zika normalment no produeix símptomes, és un problema per a les dones embarassades. El virus causa seriosos defectes de naixement com microcefàlia, on el bebé naix amb un crani i cervell inusualment petits. Els científics han descobert que les femelles de ratolí infectades pel virus Zika abans de quedar-se embarassades, tenen menys probabilitat de tornar a quedar infectades durant l’embaràs, gràcies a la presència d'anticossos protectors produïts pel seu sistema immunitari, encara que no hagen presentat símptomes durant la primera infecció. Aquesta imatge mostra una de les proves que els investigadors utilitzen per descobrir com d'infecciós és el virus i mesurar la protecció dels anticossos: la taca propra són cèl·lules de renyó de mico crescudes al laboratori, mentre que les taques blanques són àrees que han sigut destruïdes per la infecció del virus Zika. Aquest descobriment podria conduir a obtindre millors proves i consells per a les dones embarassades que viuen en àrees on el Zika és comú.

  Escrit per Kat Arney
  Imatge del treball de Lucien H. Turner i Jeremy M. Kinder, i col·laboradors, Cincinnati Children's Hospital
  Division of Infectious Diseases and Perinatal Institute, Cincinnati Children’s Hospital, Cincinnati, OH, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.