• 20 de novembre de 2020

    Models de Vida

    Els tubs d'assaig són el símbol universal de la química, però els químics moderns depenen igualment dels ordinadors. Els moviments moleculars instantanis d'una reacció química són massa complexos per a cartografiar-los completament inclús per als ordinadors moderns, no obstant això en els anys 70 alguns investigadors, incloent a Arieh Warshel, que compleix 80 anys hui, idearen un enfocament intel·ligent per a observar el detall. Armats amb màquines menys poderoses que el telèfon mòbil de la teua butxaca, ells fusionaren la mecànica clàssica i quàntica (una teoria dualista on les partícules fonamentals de l'univers poden contindre múltiples característiques a la vegada), aplicant computació quàntica només al centre de la reacció, i més càlculs convencionals i manejables per a les estructures del voltant més simples. Els resultats, els quals foren guardonats amb el Premi Nobel de 2013, produïren les primeres simulacions realistes de les reaccions moleculars que formen la base de tota la nostra biologia i destaparen un camí per als incontables descobriments sobre els elements fonamentals de la nostra salut.

    Escrit per Anthony Lewis

    Imatge obtinguda de Bengt Nyman en Flickr
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.