• 22 d'octubre de 2016

  Molestant als Escuts Vírics

  Uns 36 milions de persones en tot el món tenen VIH. Els científics estan intentant desenvolupar una vacuna per al VIH utilitzant anticossos, molècules que el nostre cos sintetitza per eliminar i marcar partícules invasores. Els investigadors han descobert que els conills exposats a una soca de VIH produeixen anticossos contra una part específica del virus: un forat en el seu escut de glicans. Aquest escut es compon de molècules de sucre unides a la part externa del virus, protegint-lo dels atacs –el forat és, d’aquesta manera, un buit en les seues defenses. No obstant això, encara que la majoria de les soques de VIH tenen un forat en el seu escut de glicans, no totes el tenen en la mateixa posició com va ser identificat, de manera que necessitaríem que es desenvoluparen diferents anticossos. La imatge mostra com es conserven certes parts de l’escut de glicans entre diferents soques de VIH –en roig 90-100% , i verd 50-60%. Açò és un pas cap a les vacunes, però l’escut segueix sent un repte en el desenvolupament d’aquestes.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge de Sergey Menis, Laura McCoy i James Voss
  The Scripps Research Institute, EUA i University of Amsterdam, Països Baixos
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.