• 22 d'octubre de 2016

    Molestant als Escuts Vírics

    Uns 36 milions de persones en tot el món tenen VIH. Els científics estan intentant desenvolupar una vacuna per al VIH utilitzant anticossos, molècules que el nostre cos sintetitza per eliminar i marcar partícules invasores. Els investigadors han descobert que els conills exposats a una soca de VIH produeixen anticossos contra una part específica del virus: un forat en el seu escut de glicans. Aquest escut es compon de molècules de sucre unides a la part externa del virus, protegint-lo dels atacs –el forat és, d’aquesta manera, un buit en les seues defenses. No obstant això, encara que la majoria de les soques de VIH tenen un forat en el seu escut de glicans, no totes el tenen en la mateixa posició com va ser identificat, de manera que necessitaríem que es desenvoluparen diferents anticossos. La imatge mostra com es conserven certes parts de l’escut de glicans entre diferents soques de VIH –en roig 90-100% , i verd 50-60%. Açò és un pas cap a les vacunes, però l’escut segueix sent un repte en el desenvolupament d’aquestes.

    Escrit per Esther Redhouse White
    Imatge de Sergey Menis, Laura McCoy i James Voss
    The Scripps Research Institute, EUA i University of Amsterdam, Països Baixos
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Cell Reports, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.