• 8 de novembre de 2016

  Moure, Migrar, Maniobrar

  Si pogueres passar a través d’orificis, ¿on aniries? Algunes cèl·lules immunitàries, anomenades cèl·lules dendrítiques (DCs), maniobren a través de petites obertures quan patrullen els teus teixits cercant invasors. Estructures anomenades podosomes, a l’interior de les cèl·lules, informen aquestes sobre quin material estan travessant. Els podosomes són paquets de proteïnes que sobreïxen de la membrana cel·lular i ajuden a la cèl·lula a elegir un millor moviment. La imatge mostra una DC movent-se sobre un portaobjectes – cada color indica la posició d’un grup de podosomes en un moment diferent. Una investigació recent ha trobat que els podosomes propers interactuen entre si mitjançant l’intercanvi dels seus components en uns patrons particulars, depenent de les propietats dels materials sobre els quals la cèl·lula està desplaçant-se. Açò podria actuar com una senyal per coordinar el moviment d’un grup de podosomes. Comprendre el moviment cel·lular pot dir-nos com viatgen les cèl·lules immunitàries i com migren les cèl·lules de la pell per reparar ferides.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge del treball de Marjolein B. M. Meddens i col·laboradors
  Radboud Institute for Molecular Life Sciences, Radboud University Medical Center, Nijmegen, Països Baixos i McGill University Otto Maass Chemistry Building, Montreal, Quebec, Canadà
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.