• 3 de setembre de 2015

  Moviment Perceptiu

  Durant milions d'anys els mamífers han necessitat reaccionar a objectes en moviment, des d'albirar ràpidament els predadors o les preses, fins esquivar els veloços taxis en creuar la carretera. Els investigadors han identificat un tipus de neurona, en els ulls dels mamífers que és vital per a la detecció del moviment. Aquesta imatge microscòpica mostra una proteïna anomenada VGluT3 (destacada en blau) en la retina d'un ratolí. La neurona tenyida de roig és una cèl·lula amacrina carregada de VGluT3. Les cèl·lules amacrines transfereixen impulsos elèctrics des de l'ull cap al cervell. Els investigadors creuen que les cèl·lules amacrines que porten VGluT3 ajuden a la detecció del moviment, reaccionant quan els objectes del món extern es mouen respecte a l'escenari del fons per afinar els missatges que es dirigeixen cap al cervell. És probable que existisquen altres tipus de cèl·lules amacrines especialitzades –cadascuna donant forma a un aspecte distint de la nostra visió– fent que valga la pena mantindre vigilades aquestes cèl·lules.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Tahnbee Kim, Florentina Soto i Daniel Kerschensteiner
  Washington University School of Medicine, EUA
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en eLife, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.