• 27 d'agost de 2015

  No tan Capsot

  Si algú et diu capsot, li pots contestar amb una nova investigació que demostra que cervells grossos significa cervells intel·ligents. Els científics s'han preguntat llargament si la gent intel·ligent posseïx gens especials que els permeten aprendre més de pressa i obtenir millor puntuació als tests cognitius. Llur estudi atengué els resultats dels tests d'intel·ligència del voltant de 1.600 adolescents i descobrí que aquells amb una variació del gen anomenat NPTN, que ocorre únicament en un de cada 200 individus, tenia un còrtex cerebral més prim comparat amb altres adolescents que havien obtingut millors resultats. El gen codifica neuroplastina, una proteïna que promou el desenvolupament de noves sinapsis (les formes bulboses es veuen aqui conectant neurones d'aspecte filamentós) que fan més grossa la matèria gris en el còrtex cerebral, la capa més externa del cervell.

  Escrit per Tristan Farrow

  Imatge de Thomas Deerinck i Mark Ellisman
  National Center for Microscopy and Imaging Research, San Diego, EUA
  Drets reservats pels fotògrafs
  Investigació publicada en Molecular Psychiatry, febrer de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.