• 23 de juny de 2016

  Obra Mestra de Marbre

  La gent ha estat pegant els seus dits en el meu lòbul frontal, i acariciant el meu cor', diu l'escultora Katharine Dowson. Ella va fer aquestes escultures més grans que la mida natural utilitzant les dades d'anàlisis del seu propi cor i cervell. La seva inspiració va vindre d'una trobada per casualitat amb el neuròleg David Dexter, de l'Imperial College London. Dowson va passar a actuar com un control sa en l'estudi de Dexter sobre la malaltia de Parkinson, que necessitar fer un escaneig cerebral. Més tard es va oferir com a voluntària en un estudi que utilitzava imatges per ressonància magnètica especialitzats, creant mapes 3D del cor. Aquest va ser dirigit per Declan O'Regan, del MRC Clinical Sciences Centre. Dowson va extraure les dades de les dues exploracions i les utilitzà per imprimir models 3D dels seus òrgans. Llavors ella va fer rèpliques de mida natural amb vidre abans de l'ampliació a 2,5 vegades la grandària natural de les escultures finals tallades en marbre. Les escultures estan actualment en exhibició en l'exposició 'On Form'.

  Setmana temàtica sobre 'cors i ments' del MRC CSC, part del Festival d'Investigació Mèdica del MRC

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge de Katharine Dowson
  Drets de la imatge reservats per Katharine DowsonQuè és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.