• 21 de setembre de 2017

  Observant l'Interior

  Les primeres etapes del desenvolupament humà són quasi un enigma. Segur dins de l’úter de la mare, un embrió en creixement està protegit de la resta del món. Però esta coberta protectora presenta una barrera per als metges i científics que volen comprendre els processos fonamentals que donen lloc a la vida, i desxifrar les causes de malformacions que donen lloc a una sèrie de malalties del desenvolupament. Tanmateix, un nou recurs pot retirar la cortina. L’ús d’una tècnica que pot fer transparents les barreres físiques i permetre la visualització en 3D del funcionament intern de l’embrió, sense cap prova invasiva, s’està fent un atles del cos en desenvolupament. Proporciona informació com la imatge de dalt, que mostra els nervis clau en desenvolupament en el cervell d’un embrió de set setmanes. Amb el recurs obert per a qualsevol que el vulga utilitzar, s’està donant un cop d’ull a un dels majors misteris de la vida.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Morgane Belle i col·laboradors
  Sorbonne Universités, UPMC Univ Paris 06, INSERM, CNRS, Institut de la Vision, Paris, França
  Drets de la imatge reservats per Elsevier 2017
  Publicat en Cell, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.