• 15 de maig de 2017

  Ona Incorrecta

  Qualsevol so que pots sentir, just en aquest moment, és gràcies a aquestos 'pèls' minúsuculs que tens dins de les orelles, anomenats estereocilis. Ells són sensibles a les vibracions generades per les ones sonores que arriben a l'orella, i envien senyals nerviosos cap al cervell, que els interpreta com llenguatge, cançò o qualsevol altra cosa. Normalment, els estereocilis es distribueixen en paquets, en patrons semblants a les escales, dels curts als llargs –ací es veuen dins de l'orella interna d'un ratolí neonat sa (a la part de dalt). Però els esterocilis dels ratolins que tenen una alteració en un gen anomenat SorCS2 tenen un aspecte molt diferent (a la part de baix). En compte de créixer en files pràcticament perfectes, estan desorganitzats i caòtics, amb els pèls més llargs creixent cap al centre en compte de fer-ho a la part posterior. Com caldria esperar-se de tal caos, aquests animals són molt sords. Estudiant el paper de SorCS2 en el creixement i desenvolupament dels estereocilis, els científics esperen trobar pistes que expliquen per què alguns xiquets i xiquetes naixen també sords.La Setmana de la Conscienciació de la Sordera 2017 comença hui

  Escrit per Kat Arney

  Imatge adaptada del treball d'Andrew Forge i col·laboradors
  UCL Ear Institute, University College London, London, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Genetics, març de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.