• 23 de setembre de 2016

    Parts del Cor

    Els cors estan fets per a durar, batejant milions de vegades durant tota la vida, però les seues primeres etapes encara són un misteri. En aquest cor en desenvolupament, d'un peix zebra, les cèl·lules musculars (cardiomiòcits) s'han aixafat unes damunt d'unes altres com els blocs de construcció per a formar el ventricle llis (de color roig). No obstant entre la primera i la segona setmana del desenvolupament, els cardiomiòcits de l'aurícula prenen un camí completament diferent, aprimant-se per a formar un xarxa d'elements prims. La tecnologia Brainbow 'pinta' a cada cèl·lula de l'aurícula d'un color diferent i ara poden ser rastrejades durant el desenvolupament. Per tant, ¿què vol dir que el ventricle i l'aurícula funcionen de diferent manera? Doncs bé, examinant els gens responsables es podrien suggerir nous objectius per a abordar defectes congènits en el cor humà, o fins i tot guiar la temporalitat de procediments cirúrgics intrauterins per a salvar nous cors que bateguen.

    Escrit per John Ankers
    Imatge/video del treball de Matthew J. Foglia i col·laboradors
    Department of Cell Biology, Duke University School of Medicine, Durham, NC, EUA
    Drets de la imatge/vídeo reservats per The Company of Biologists
    Publicat en Development, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.