• 12 d'octubre de 2016

  Pausa per a Prendre's un Respir

  En el tractament de malalties amb símptomes irreversibles, el diagnòstic precoç és crucial, ja que el avanç de la malaltia pot ser frenat abans que els danys siguen massa grans. Un cas d’aquestes alteracions és la fibrosi pulmonar idiopàtica (IPF), en la qual el teixit conjuntiu dens s'acumula als pulmons, degradant progressivament la seva funció i fent la respiració cada vegada més difícil. Un equip d'investigadors ha identificat un tipus particular de cèl·lules, conegudes com a cèl·lules supressores d'origen mieloide (MDSCs), que es mostren ací de color taronja en el teixit pulmonar, que podrien actuar com a indicadors d'aquesta malaltia, la qual cosa facilitaria el diagnòstic. Es va trobar que els pacients amb IPF posseïen més MDSCs en els seus pulmons que els individus sans, i que aquells amb símptomes més avançats encara en tenien més que els altres pacients. A més, les MDSCs ja estan vinculades a la reducció de les defenses immunitàries en els teixits cancerosos i se suggereix que exerceixen un paper similar en la IPF, pel que el seu estudi podria conduir a millors tractaments, i també a realitzar diagnòstic més ràpids.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge courtesia de Helmholtz Zentrum München
  Helmholtz Zentrum München, membre del German Center for Lung Research, Munich, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en European Respiratory Journal, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.