• 26 d'abril de 2012

  Pensament Clar

  Durant molts anys, els límits de la tecnologia disponible han frustrat els intents dels científics de mirar al cervell i delimitar les seues complexitats. El teixit cerebral és dens i tendeix a dispersar la llum. La majoria dels microscopis no poden penetrar més d'unes poques desenes parts d'un mil·límetre per davall de la superfície, fent que siga impossible observar els intricats detalls interns. Però gràcies a una barreja de productes químics anomenada Sca/e, ara és possible vore més enllà, dins del cervell, que mai. Sca/e pot fer que el teixit cerebral siga tan clar com el vidre: després de dues setmanes de tractament, el cervell del ratolí és completament transparent amb les neurones intactes (a l'esquerra) i un raig làser pot passar directament a través d'ell (a la dreta). El tractament novedós ja ha permès als científics registrar imatges de les neurones fins a una profunditat de 4 mm. Això no només facilita els estudi actuals del desenvolupament del cervell dels mamífers sinó que empeny els límits de la futura investigació neurocientífica.

  Escrit per Emma Stoye

  Atsushi Miyawaki
  Brain Science Institute, RIKEN, Japó
  Mostrat amb permís de Macmillan Publishers Ltd: Nature Neuroscience, Drets reservats 2011
  Publicat en Nature Neuroscience

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.